De MG-serie onderscheidt zich door zijn standaard hydraulische aandrijving, waardoor de sorteergrijper moeiteloos 360 graden kan draaien. Deze unieke eigenschap, mogelijk gemaakt door de hydraulische rotator, maak dit aanbouwdeel uiterst geschikt voor materiaalsorteering, afvalrecycling en lichte sloopwerkzaamheden. Zelfs het verwijderen van bomen wordt een makkelijke taak met deze veelzijdige sorteergrijper.

Duurzaamheid in het DNA

De MG-serie is vervaardigd uit hoogwaardige materialen en is ontworpen om langdurige prestaties te leveren met minimaal onderhoud. De afneembare sloopmessen bieden niet alleen gemak bij onderhoud, maar verlengen ook de levensduur van de grijper. Doordat de messen omkeerbaar zijn, wordt het slijtageproces gelijkmatig verdeeld. Dit resulteert in maximale productie en lagere kosten. De sloopmessen kunnen optioneel vervangen worden met tandmessen voor het efficiënt hanteren van stenen en blokken.

Maximale efficiëntie bij sorteer- en laadtoepassingen

De sorteergrijper blinkt uit in de verwerking van materialen dankzij zijn grote bekken, waardoor sorteer- en laadtoepassingen efficiënter worden dan ooit. De nauwkeurige beksluiting, in combinatie met de draaimotor, zorgt voor een betrouwbare grip op vastgegrepen materiaal. Vanaf de MG-1000 zijn er standaard 2 motoren gemonteerd voor maximale betrouwbaarheid. Voor het hanteren van fijnere materialen, kan optioneel worden gekozen voor zijpanelen, waardoor de sorteergrijper nog veelzijdiger wordt. Deze zijn makkelijk afneembaar, ideaal voor verschillende projecten.

Betrouwbaarheid als kernwaarde

Met een ingebouwde rem wordt overbelasting van de cilinders voorkomen, waardoor de levensduur van de sorteergrijper aanzienlijk wordt verlengd. Deze kenmerken, in combinatie met de mogelijkheid om te wisselen tussen 360 graden rotatie en non-rotatie, maken deze sorteergrijper een onmisbaar aanbouwdeel.

Kortom, de Epiroc MG-serie sorteergrijper bestaat uit de perfecte combinatie van veelzijdigheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid, waardoor hij zich onderscheidt als de ultieme keuze voor professionals in verschillende sectoren.