De juiste beitel zorgt voor het efficiënter slopen van materialen en beperkt beschadiging en/of slijtage aan de sloophamer. De Epiroc sloophamers zijn standaard voorzien van een puntbeitel, maar zijn daarnaast ook leverbaar met een stompe beitel, vlakbeitel, spadebeitel (SB-serie) en asfaltbeitel (SB-serie).

De puntbeitel is bijzonder geschikt voor het breken van materialen met een hoge hardheid, zoals steen, beton en asfalt. De efficiëntie komt voort uit de geconcentreerde overdracht van slagkracht op een beperkt oppervlak. Deze beitelvorm wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het splijten van materiaal en kan het beste gebruikt worden op vlakke materialen om afschuiving te voorkomen.

De stompe beitel heeft een vlakke onderzijde en wordt gezien als de meest doelmatige beitel voor het breken van omvangrijke harde materialen, zoals rotsformaties, hoogovenslak, betonconstructies en asfalt. Door het aanzienlijke slaggebied wordt het effectief breken van brosse en hardnekkige materialen vergemakkelijkt. De toepassing van de stompe beitel is voornamelijk gericht op het bewerken van gebogen oppervlakken, waar een puntbeitel niet vlak op kan worden gezet. Maar de stompe beitel is ook ideaal voor het breken van betonplaten van bijvoorbeeld landingsbanen.

Elke beitel gaat door een strenge kwaliteitscontrole en presteert exact hetzelfde als elke andere beitel dat in onze fabriek wordt geproduceerd - Epiroc

De vlakbeitel (schroevendraaiermodel) is specifiek ontwikkeld voor het verwijderen van grote hoeveelheden materiaal of het egaliseren van oppervlakken. De kracht van de sloopbeitel wordt gelijkmatig verdeeld over de breedte van de beitel. Deze beitel variant wordt hoofdzakelijk ingezet binnen de mijnbouwsector en bij de afwerking van rotsformaties, maar ook voor het slopen van betonnen constructies met veel wapeningsstaal.   

De spadebeitel, verkrijgbaar voor de sloophamers van de SB-serie, wordt hoofdzakelijk gebruikt bij het verwijderen van tegels en cement. De kracht van de sloopbeitel wordt evenredig verdeeld over de breedte van de beitel.

De asfaltbeitel, verkrijgbaar voor de sloophamers van de SB-serie, wordt zoals de naam als zegt gebruikt voor het breken van asfalt. Door het bredere oppervlakte is deze ideaal om asfalt te verwijderen.

Wist u dat wij beitels ook los kunnen leveren, neem contact met ons op voor meer informatie.