LaBounty levert sinds 1973 de meest betrouwbare schaar- en sloopwerktuigen op de markt.  Toen LaBounty de mobiele schaar in 1977 uitvond, verbeterde het de verwerking van metaal en beton drastisch en veranderde het een hele industrie. LaBounty, gevestigd in Minnesota VS, wordt sinds jaar en dag beschouwd als de meest vooraanstaande producent van schrootscharen. De Labounty ijzerschaar wordt onder anderen gebruikt voor het knippen van wapening, stalen balken, I-profielen, H-profielen en ronde bars. 

De LaBounty MSD staalscharen zijn ontwikkeld voor het efficiënt slopen van staalconstructies.  

De MSD is een geavanceerde ijzerschaar, ontworpen om de hoogste prestaties te leveren met minimale onderhoudskosten en maximale duurzaamheid. Met de focus op innovatie en betrouwbaarheid biedt deze ijzerschaar een scala aan kenmerken waardoor deze schaar zich onderscheidt van de rest. 

Eén van de kenmerken van de LaBounty MSD is het gepatenteerde, omkeerbare neusmes, een revolutionaire functie die de onderhoudsvereisten aanzienlijk vermindert en de uptime maximaliseert. Door simpelweg het mes om te keren, wordt de levensduur verlengd, wat resulteert in lagere bedrijfskosten en minder downtime.  Het toepassen van omkeerbare messen helpt ook bij het beperken van de slijtage aan de zittingen van de snavel, wat de noodzaak van oplassen en onderhoud verder verlaagt. Dit leidt tot een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie en besparingen op de lange termijn. 

Een ander belangrijk onderdeel van de MSD is de Heavy Duty Pivot Components. Deze onderdelen zijn sterk en hebben een lange levensduur en zijn speciaal ontworpen voor intensief gebruik. Daardoor blijft het aanbouwdeel betrouwbaar en presteert het goed gedurende de hele levensduur.

Een ander indrukwekkend kenmerk is de Speed Valve, die de cyclustijden met maar liefst 30% verkort. Dit resulteert in een verhoogde productiviteit, waardoor de machinist meer werk kan verzetten in minder tijd, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen en een verbeterde efficiëntie op locatie. 

Met Dual Guide Pucks wordt ervoor gezorgd dat de snavel ten alle tijde gecentreerd staat met de onderkaak waardoor je beter en preciezer kunt knippen. Hierdoor verloopt het proces beter en slijten machine en de schrootschaar minder snel, wat betekent dat schrootschaar een langere levensduur heeft.  Het gepatenteerde Spin-on Piston ontwerp is één van de kenmerken die de robuustheid van de MSD verhoogt, met de capaciteit om drukstoten te doorstaan voor een verlengde levensduur. Dit garandeert een betrouwbare werking in zelfs de meest uitdagende omstandigheden, wat leidt tot minder stilstand en verminderde onderhoudskosten. 

De Heavy Duty 360 graden Rotation Group is ontworpen om de zware belasting van de werkzaamheden te weerstaan. Met al deze geavanceerde kenmerken biedt de LaBounty MSD schrootschaar een ongeëvenaarde combinatie van duurzaamheid, efficiëntie en prestaties, waardoor het de ideale keuze is voor de meest veeleisende sloop-, schroot- en recycle locaties .

Meer informatie over deze krachtige schrootschaar? Neem een kijkje op de product pagina.