The revolution in rock excavation

Vanuit een unieke combinatie van behoefte, visie en technische kennis werd in 2010 een compleet nieuw aanbouwdeel voor graafmachines ontwikkeld door de Grad Nero Group. Non-stop gebruik en intensieve tests hebben geresulteerd in een 100% betrouwbaar, efficiënt en nagenoeg onderhoudsvrij aanbouwdeel met een hoge productiviteit: de XCentric Ripper.  

De XCentric Ripper wordt hydraulisch aangedreven welke gebruik maakt van de baanbrekende ‘Impact Technology’. Dit innovatieve aanbouwdeel is vervaardigd uit slijtvast staal en is bovendien opvallend stil en laag in trillingen in vergelijking met hydraulische sloophamers. Verder geeft het unieke concept van de XCentric Ripper de mogelijkheid om zonder aanpassingen op grote diepte onder water te werken. Dankzij zijn veelzijdigheid is de XCentric Ripper inzetbaar voor vele toepassingen. De XCentric Ripper is ideaal voor efficiënt en veelzijdig werken waar een sloophamer of graafbak niet ingezet kan worden.  

Karakteristieken 

  • Minimaal geluidsniveau: 10 dB minder dan een hydraulische sloophamer. 
  • Onderwater inzet: zonder aanpassingen, dankzij de gesloten energiekamer. 
  • HARDOX Protectie: een speciale harde, slijtvaste staallegering die nauwelijks slijt. 
  • Productie: 3 tot 5 keer hogere productie t.o.v. een hydraulische sloophamer. 
  • Minimale behoefte aan slijtdelen.

XCentric Ripper is een wereldwijd gepatenteerde aanbouwdeel en is ontwikkeld voor het gebruik in de recycling (bijv. slakken) als ook in steengroeves en onderwater werkzaamheden en staat bekend om zijn ongekend hoge productiviteit. De XCentric Ripper Mining Series is specifiek gericht op de mijnbouw, waar hoge productiewaarden en continue ploegendiensten vereist zijn. Betrouwbaarheid en comfort tijdens het werken met de graafmachine zijn hierbij van belang. Dankzij het ongecompliceerde mechanische ontwerp bevat het weinig componenten, waardoor de onderhoudskosten zeer laag blijven. De XCentric Rippers zijn beschikbaar voor graafmachines met een gewicht van 7 tot 150 ton.